KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Fudbaleri Radničkog 1923 remizirali u prvoj proveri na pripremama u Antaliji

U prvoj trening utakmici na pripremama u turskoj Antaliji, fudbaleri Radničkog 1923 odigrali su bez golova sa ruskom ekipom SKA iz Rostova na Donu – 0:0. Trener Zoran Milinković je na ovoj utakmici pružio priliku dvadesetorici igrača, među kojima su bile i novajlije Vojo Ubiparip, Marko Janković, Ljubiša Pecelj i Miloš Milisavljević.

Foto: ФК СКА РОСТОВ-НА-ДОНУ

Ušli su Kragujevčani prilično odvažno i ofanzivno u ovu utakmicu, sa visokim presingom koji je fudbalere ruskog tima terao da greše, kao što je to bio slučaj na isteku drugog minuta, kada se u iznenadnoj prilici za gol našao novajlija Vojo Ubiparip, ali je njegovu parabolu sa ivice šesnaesterca golman ekipe SKA Sautin akrobatskom intervencijom skrenuo u korner.

Početni pritisak “crvenih” je vremenom počeo da jenjava, što je ekipa iz Rostova na Donu iskoristila da preseli težište igre na polovinu terena srpskog tima.

Prvu opasniju situaciju pred golom Ognjena Lukića videli smo u 9. minutu. Bezrukov se našao usamljen na rubu peterca, ali je nije uspeo da nadmudri dobro postavljenog Lukića.

Lepo su kombinovali izabranici trenera Zorana Milinkovića u 19. minutu. Nemanja Tomić je prebacio loptu na desnu stranu terena ka Milošu Milisavljeviću, koji je povratnim pasom pokušao da uposli Marka Mirića, ispred koga su uspešno intervenisali defanzivci ruske ekipe.

Malo je falilo pa da Kragujevčani na odmor odu sa golom zaostatka. U toku je bio 41. minut utakmice, kada je Mičurenkov prilično lukavim udarcem iskosa sa desne strane pokušao da iznenadi Lukića, ali je prečka bila saveznik “crvenih” u ovoj situaciji.

Mičurenkov je još jednom zapretio na samom startu drugog poluvremena, kada je šutirao sa ivice kaznenog prostora pored gola.

Odličnu kontru izveli su fudbaleri kragujevačkog superligaša u 63. minutu. Saša Jovanović je pravovremeno odložio loptu hitronogom Veljku Trifunoviću, čiji je udarac uspeo da osujeti čuvar mreže ruskog tima.

Neuspelu ofsajd zamku Kragujevčana u 67. minutu mogao je da kazni Kamenščikov, ali je njegov završni udarac bio prilično slabog intenziteta.

Potom je i Ivankov pokušao da donese promenu rezultata, ali se tom prilikom istakao Lazar Raičević, koji je u drugom poluvremenu zamenio Ognjena Lukića na golu kragujevačkog tima. Raičević je odlično reagovao i par minuta kasnije, kada je efektnom paradom zaustavio udarac Petruseva.

Radnički 1923 je današnju utakmicu počeo u sledećem sastavu: Lukić, Varjačić, Blagojević, Milanović, Filipović, M. Vidović, Milisavljević, Brnović, Tomić, Mirić, Ubiparip. U drugom poluvremenu priliku su dobili i Raičević, Janković, Pecelj, Lakićević, S. Kovačević, S. Jovanović, Trifunović, Ristović i Maksimović.

Narednu proveru kragujevački superligaš imaće u nedelju, 23. januara, protiv poljske Visle Plok.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.