KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

FK Radnički i FSS osuđuju napad na Sotirovića

fkradnicki

Povodom jučerašnjih nemilih događaja u svlačionici Radničkog, saopštenjima su se oglasili FK Radnički 1923 i Fudbalski savez Srbije.

U FK Radnički smatraju da se radi o izolovanom incidentu i osuđuju napad na Sotirovića. Takođe, u kragujevačkom supreligašu ističu da nisu želeli da prenagljuju i izlaze u javnost sa neproverenim informacijama, i to su učinili tek kada su potpuno sagledali čitavu situaciju.

Saopštenje Upravnog odbora prenosimo u celosti:

„Kroz istoriju dugu devedest godina, FK ‘Radnički 1923′ nikada nije želeo niti dozvoljavao da mu probleme rešava bilo ko drugi osim nadležnih organa u klubu. Odlika velikih klubova je da imaju organizovane grupe navijača, što je slučaj i sa našim klubom. Samim time, navijačka grupa ‘Crveni Đavoli’ bila je juče prisutna na stadionu ‘Čika Dača’, kao što je bila i na svim dosadašnjim treninzima i utakmicama. Ono što krasi FK ‘Radnički 1923′ jeste želja za što boljim međuljudskim odnosima u svim strukturama kluba. S’ tim’ u vezi, klub je u više navrata organizovao druženje igrača i navijača, kroz razne akcije, kao i druženje igrača prvog tima sa članovima Omladinske škole, tako da prisustvo naših navijača na jučerašnjem treningu nije ništa iznenađujuće.  U više navrata do sada navijači su vodili razgovor sa igračima, kada su želeli da izraze nezadovoljstvo postignutim rezultatima ili kada su želeli da igračima pruže podršku.

Fudbaleri Radničkog 1923 pre početka jučerašnjeg treninga obavili su razgovor sa stručnim štabom i rukovodstvom kluba, nakon čega su uvideli svoju grešku i odlučili da nakon dva dana netreniranja obustave štrajk i nastave sa izvršavanjem svojih obaveza prema klubu.

Po okončanju štrajka, navijači Radničkog 1923 izrazili su želju da obave razgovor sa igračima, uz dopuštenje šefa stručnog štaba, Neška Milovanovića, koji je istom i prisustvovao. Na pomenutom sastanku, po rečima šefa stručnog štaba, Neška Milovanovića, nije bilo nikakvih pretnji od strane navijača, a ponajmanje noževa, palica i sličnih predmeta, kako su preneli pojedini mediji. Po završetku sastanka, nakon izlaska šefa i ostatka stručnog štaba i navijača, jedan od navijača se zadržao u svlačionici, gde je došlo do žustre verbalne rasprave između njega i igrača Vuka Sotirovića, a po izjavama nekoliko igrača (očevidaca), i do fizičkog kontakta, gde je igrač udaren od strane navijača u predelu lica. Osetivši se ugroženim, Sotirović je obavestio policijsku upravu, kao i sekretara kluba, Darka Bradonjića. Policijski službenici su izašli na teren, uzeli izjave od igrača i ljudi iz kluba i istraga je u toku.

Tokom celog svog postojanja, navijačka grupa ‘Crveni Đavoli’ bila je lojalna klubu i igračima i do sada između igrača i navijača nije bilo incidenata ovog tipa, tako da smatramo da je ovo izolovan slučaj.

Smatramo da se ozbiljnost FK ‘Radnički 1923′ ogleda u tome što nismo izašli u javnost sa ishitrenim i neproverenim informacijama, kao što su uradili pojedini mediji. Takođe, neprijatno smo iznenađeni neadekvatnim naslovima u štampanim i elektronskim medijima: ‘ Skandal u Kragujevcu: Navijači pretili igračima da će ih izbosti…’,  ‘ Užasne scene na Čika Dači’ ,  ‘Navijači šamarali fudbalere kragujevačkog Radničkog…’ ,  ‘Navijači Radničkog: Izbošćemo vas noževima’ itd.

FK ‘Radnički 1923′ oštro osuđuje ovaj incident i napad na igrača Vuka Sotirovića, kao i svaki vid nasilja u sportu. Nadamo se da će se ovaj događaj ubrzo razjasniti i da neće poremetiti odnos igrača i navijača našeg kluba.“

Povodom ovog događaja oglasio se i Fudbalski savez Srbije, koji takođe osuđuje napad na fudbalera Radničkog.

„Fudbalski savez Srbije najoštrije osuđuje incident i pokušaj fizičkog napada na igrače FK Radnički 1923 iz Kragujevca od strane grupe huligana. U tom smeru, FS Srbije veruje da će pokrenuta istraga nadležnih organa dovesti do pronalaska krivaca, a koji će biti adekvatno kažnjeni.

Činjenica da su fudbaleri FK Radnički 1923 napadnuti na njihovom radnom mestu – u klupskoj svlačionici, posebno čini viđeni incident još težim. FS Srbije ovim putem pruža punu podršku fudbalerima kragujevačkog kluba i poručuje i njima i čelnicima FK Radnički 1923 da smo im na raspolaganju za bilo kakvu vrstu pomoći i saradnje.

Podsećamo da je Kragujevac jedan od strateških centara srpskog fudbala. Istorijski gledano, FK Radnički 1923 je jedan od najuspešnijih i najčuvenijih klubova naše zemlje, koji je podario niz proslavljenih igrača, trenera i fudbalskih radnika uopšte. Takođe, navijači kragujevačkog kluba su oduvek bili korektni i podržavali su svoj klub, tako da u ovom slučaju treba staviti jasnu granicu između njih i manje grupe huligana koji su izazvali pomenuti incident.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *