„Era“ među „đavolima“

Nikola Jevtović je nova „četvorka“ Radničkog. Visoki Užičanin je od početka priprema na probi u Radničkom i svojim zalaganjem i radom na treninzima zadovoljio je apetite članova stručnog štaba Kragujevčana.

Jevtović ima 23 godine, visok je 208 cm i igra na poziciji krilnog centra, mada može da odgovori i na zahtave pod samim obručem, na „petici“.

Ponikao je u užičkoj Slobodi, za koju je prošle sezone u Superligi postizao prosečno po 9,9 poena, uz 4,3 skoka i 1,3 blokade po meču.

Jevtović za klupski sajt ističe da se u Radničkom dobro trenira i nada se da će igrama u ABA ligi i Evropkupu imati veliku priliku za dokazivanje.

Ne krijem svoju sreću. Radnički je ekipa po meri mnogih mlađih igrača Srbije, a ja sam dobio svoje mesto. Radiću na tome da se uklopim u koncepciju trenera Nikolića. Naredne četiri godine sam igrač Radničkog, što je odskočna daska u karijeri za svakog od nas koji ćemo braniti boje ovog kluba.

Kragujevac svake godine „lansira“ po dva-tri imena srpske košarke, nastojaću da se nađem među njima već u sezoni koja je pred nama. Ovde se jako dobro i naporno trenira, oduševljen sam radom. Imamo sve uslove da se pokažemo kao ekipa, a verujem da će to doneti dobre rezultate u takmičenjima.

Moja najveća prednost je dobro trčanje u tranziciji, tu ću nastojati da budem od ključne koristi ekipi. Uz to, skokovi su ono što mogu da pružim kako bih opravdao ukazano poverenje stručnog štaba.“ – izjavio je Jevtović.

Ugovor sa Jevtovićem potpisan je na četiri godine.

Izvor: kkradnicki.rs
Foto: kls.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *