Ekonomac kreće u novu evropsku odiseju

Main runda Lige šampiona u futsalu biće odigrana u periodu od 8. do 13. oktobra. Srbiju će i ove godine u najjačem evropskom klupskom takmičenju predstavljati višestruki prvak države kragujevački Ekonomac, koji je svrstan u Grupu 1, zajedno sa šampionom Evrope lisabonskim Sportingom, prvakom BIH Mostar Staklogradom i domaćinom turnira, slovenačkim Dobovecom.

Za razliku od prethodnih evropskih sezona kada su ciljali plasman na F4, „studenti“ ove godine imaju znatno skromnije ambicije. Tokom leta došlo je do velikih promena u igračkom kadru srpskog šampiona, koji je značano podmlađen i lišen „zvučnih“ imena.

Akcenat je bačan na mlađe snage, golobrade momke željne dokazivanja i afirmacije. U miru, bez velike pompe koja je prethodila maltene svakom nastupu Ekonomca na evrosceni prethodnih godina, kragujevački „vrtić“ broji poslednje sate pred izlazak na veliku futsal scenu.

Žreb je „studente“ svrstao u vrlo atraktivnu grupu, zajedno sa prvakom Evrope Sportingom iz Lisabona, najboljim timom BIH Mostar Staklogradom i šampionom Slovenije, ujednom i domaćinom turnira, ekipom Doboveca.

Svoja očekivanja pred start nove evropske odiseje izneo je Ivan Marinković, koji zajedno sa Vidanom Bojovićem predvodi mladi tim Ekonomca u ovoj sezoni.

– S obzirom na promene koje smo pretrpeli tokom leta i novonastalu situaciju u klubu, mi smo na početku stvaranja jednog novog Ekonomca. Imamo jako mladu ekipu sa igračima bez ikakvog internacionalnog iskustva, tako da mi u suštini nemamo puno toga da izgubimo na predstojećem turniru u Sloveniji. Svakako da ćemo našu šansu za prolaz u narednu rundu tražiti na utakmicama sa Dobovecom i Mostarom, dok ćemo protiv Sportinga ostaviti srce na terenu, pa šta bude. – konstatuje Marinković.

Prvu utakmicu na turniru Kragujevčani će odigrati 9. oktobra protiv domaćina Doboveca. Dan kasnije „studenti“ će se sastati sa Sportingom, dok će poslednju utakmicu na turniru odigrati 12. oktobra protiv Mostar Staklograda.

M. Pasuljević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *