Dvojica kragujevačkih kuglaša u sastavu reprezentacije na SP u Češkoj

U češkom gradu Rokicani održava se Svetsko prvenstvo u kuglanju na kome učestvuje i naša državna selekcija. Na spisku reprezentativaca koji brane boje Srbije u Češkoj nalaze se i dvojica kragujevačkih kuglaša Aleksandar Milinković, prvotimac Kragujevca, i Ugoš Jagličić, član državnog vicešampiona Beograda.

Pored Jagličića i Milinkovića, nacionalni tim u Češkoj predstavljaće još i Vilmoš Zavarko, Daniel Tepša, Igor Kovačić, Radovan Vlajkov, Robert Ernješi, Čongor Baranj, Miloš Simijonović i Milan Jovetić.

Naša seniorska reprezentacija inače brani titulu ekipnog šampiona sveta, koju je osvojila pre dve godine u nemačkom Detenhajmu.

Svetsko prvenstvo otvoreno je takmičenjem mlađih kategorija (pioniri, kadeti i juniori), dok seniorske selekcije sa takmičenjem startuju sutra, 16. maja.

1 thought on “Dvojica kragujevačkih kuglaša u sastavu reprezentacije na SP u Češkoj

 1. Nije čudo što su ova dva predivna momka u sastavu reprezentacije svetskih prvaka. Kragujevac je postao jedan od centara kuglaškog sporta. Ima pet takmičarskih ekipa:
  – Superligaš Kragujevac
  – Članove Prve lige Srbije, Pak promet i
  Šumadija
  – Člana Prve srpske lige Mladost kao i
  – Žensku ekipu Pak promet
  Kada bi se montirala još jedna montažna kuglana, na postojećoj u Domu vojske, ispesi bi bili još veći, jer Kragujevac u kuglanju ima dosta poštovalaca lepu kuglašku tradiciju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *