KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dve medalje za kragujevačke strelce na turniru u Rušama

Na prvom ovogodišnjem Gran pri turniru Svetske streljačke federacije koji je održan minulog vikenda u slovenačkim Rušama, kragujevački strelci osvojili su dve medalje. Milutinu Stefanoviću pripala je ekipna bronza u muškoj konkurenciji puškom, a medaljom istog sjaja okitila se i Teodora Vukojević kod dama.

Foto: Streljački savez Srbije

Muška posada Srbije puškom, koju su pored Stefanovića činili još i Milenko Sebić i Lazar Kovačević, drugu fazu takmičenja okončala je na četvrtoj poziciji, sa svega 0,2 kruga zaostatka u odnosu na trećeplasiranu Austriju. Ipak, u direktnom okršaju za bronzu, naš tim bio je bolji od Austrijanaca i slavio je sa 16:6. Zlatna medalja pripala je selekciji Rusije, koja u finalnom meču savladala Hrvatsku rezultatom 17:9.

Dosta zanimljivo bilo je i takmičenje kod dama, gde je naša reprezentacija nastupila u podmlađenom sastavu. Iskusnoj olimpijki Andrei Arsović, društvo su pravile aktuelna seniorska i juniorska šampionka Srbije Teodora Vukojević i Marija Malić. Srpski trio je u prvoj fazi zauzeo drugo, a u drugoj fazi treće mesto, koje mu je donelo meč za bronzu, u kome je na prilično ubedljiv način savladao selekciju Hrvatske sa 16:2. U borbi za zlato, Poljakinje su bile uspešnije od Ruskinja rezultatom 17:13.

U pojedinačnim disciplinama Stefanović i Vukojevićeva nisu uspeli da se umešaju u borbu za neku od medalja. Stefanović je završio na desetoj, a Vukojevićeva na osamnaestoj poziciji. Stefanović je nastupio i u takmičenju miks parova puškom, gde je u tandemu sa Sanjom Vukašinović zauzeo devetnaestu poziciju.

Srbiju je na ovom turniru predstavljao još jedan kragujevački strelac Marko Ivanović, koji je u pojedinačnoj konkurenciji puškom zauzeo skromno 24. mesto.

Na kraju, napomenimo i to da je ovo bilo prvo međunarodno takmičenje po novim pravilima, koja su počela da važe od 1. januara.

Gran pri serija nastavlja se turnirom u Osijeku, koji počinje u četvrtak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!