KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dva zlata za Čika Matine strelce na „Velikoj nagradi Osijeka“

Na poslednjoj proveri pred nastup na Evropskom prvenstvu, međunarodnom turniru „Velika nagrada Osijeka“, srpski strelci ostavili su jako dobar utisak, osvojivši deset medalja. Bilistali su reprezentativci iz redova kragujevačkog Čika Mate, Milutin Stefanović i Marko Ivanović, koji su osvojili dve od ukupno tri zlatne medalje naše nacionalne selekcije na ovom takmičenju, čime su najavili visoke domete na predstojećoj smotri Starog kontinenta, koja će se održati upravu u Osijeku, u periodu od 20. maja do 6. juna.

Stefanović je u vrlo zanimljivom finalu nadmetanja malokalibarskom puškom iz trostava kod seniora trijumfovao sa krugom prednosti u odnosu na svog reprezentativnog kolegu Milenka Sebića, dok je treće mesto pripalo Čehu Alešu Entrihelu.

Stefanović se oprobao i u takmičenju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava, gde je zauzeo solidno osmo mesto.

JOŠ JEDNO ZLATO U VITRINI: Milutin Stefanović

Na drugoj strani, Marko Ivanović je na prilično ubedljiv način stigao do zlata u trostavu kod juniora, sa čak osam kruga prednosti u odnosu na drugoplasiranog Tvrtka Vrcića iz Hrvatske.

DOMINACIJA U FINALU: Marko Ivanović

Na ovom takmičenju Srbiju je predstavljala još jedna uzdanica kragujevačkog Čika Mate, Teodora Vukojević, kojoj je malo nedostajalo da se nađe na pobedničkom postolju, pošto je u finalu trostava kod seniorki zauzela peto mesto.

IZMAKLA MEDALJA: Teodora Vukojević

Takmičenje u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava, mlada Kragujevčanka okončala je na trinaestoj poziciji.

Čika Matin trio reprezentativaca, pojačan iskusnim Stevanom Pletikosićem, nastaviće u Osijeku pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Foto: Streljački savez Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *