KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dva srebra za Marića na Balkanskom prvenstvu

Biciklista kragujevačkog Radničkog Aleksandar Marić okitio se sa dve srebrne medalje na Balkanskom prvenstvu u drumskoj vožnji, koje je proteklog vikenda voženo u Trebinju.

Foto: BK Radnički

Marić je do medalja došao nadmećući se u masters kategoriji, u disciplinama hornometar i drumska vožnja. Inače, Marić je pored uloge takmičara, obavljao i funkciju člana rukovodstva Srbije na ovom prvenstvu.

Srbiju je na ovom takmičenju predstavljala i seniorka Radničkog Marijana Urošević, koja je drumsku trku okončala na osmoj poziciji, dok je na hronometru bila deveta.

– Zadovoljan sam vožnjom naših biciklista i njihovim rezultatima na ovom prvenstvu. Za Marijanu je ovo bila debitantska trka na međunarodnoj sceni. Mislim da je dobro vozila u jakoj konkurenciji. Posle Balkanskog prvenstva 2015. godine, na kome je takmičar našeg kluba Marko Stanković osvojio zlatnu medalju, ovo su svakako najznačajniji rezultati biciklista Radničkog na ovom takmičenju – podvukao je Marić, koji je u julu na MTB prvenstvu Balkana u Crnoj Travi osvojio zlatnu medalju u konkurenciji mastersa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!