Đuki sedma uzastopna titula šampiona Srbije

Reprezentativac kragujevačkog Radničkog u planinskom biciklizmu Bojan Đurđić pobedio je na Prvenstvu Srbije na Staroj planini i osvojio sedmu uzastopnu titulu u kategoriji elita. Ima i tri titule za vozače do 23 godine.

Kao i lane, drugo mesto pripalo je Marku Popoviću iz Ris sajaklinga (Novi Sad) koji je osvojio time i titulu za vozače do 23 godine. Bronza u eliti pripala je Aleksi Mariću iz Crvene zvezde, koji je ujedno i „srebrni“ u konkurenciji vozača do 23 godine. Bronzu za mlade vozače osvojio je Milan Nešić iz Orlovca Sistem FPS iz Crne Trave.

U trci za elitu četvrti je bio Ivan Jovanović iz beogradskog Progresiva a peti Boris Popović iz RIS sajaklinga.

Ekipno, slavio je Ris sajkling ispred Progresiva i Orlovca Sistem FPS.

Kao i prošle godine u trci žena –  elita slavila je Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad ispred 2011. trećeplasirane Ivane Kostić (Orlovac Sistem FPS), dok je bronzu osvjila Nikoleta Mitrović takođe članica Orlovca Sistem FPS. Najbolju ekipu imao je Orlovac Sistem FPS. Jovana Crnogorac je 2010. bila najbolja juniorka i druga u eliti.

Juniorsku titulu osvojio je Sloboan Stanković (BK Novi Sad) koji je prošle godine bio najbolji kadet. Vladimir  Polić iz Crvene zvezde osvojio je juniorsko srebro, a Uroš Živković iz kraljevačkog Metalca bronzu. Najbolja ekipa je bio BK Novi Sad.

Jelena Erić (Metalac) je najbolja juniorka ispred prošlogodišnje šampionke Milice Rakić (BK Novi Sad) i lane trećeplasirane juniorke Milice Rajković (Orlovac Sistem FPS).

Đurđić u cilju

Kadetska titula pripala je Danijelu Njiradiju (Kapriolo) koji je bio brži od Aleksandra Romana i Miloša Harvilčaka (obojica Jeddota, Šid). Jednoti je pripalo prvo mesto za ekipe, drugo Radničkom (Kragujevac), treće BK Novi Sad.

Najbolji masters bio je Eduard Župan iz BK Novi Sad. Pretekao je Slobodana Vasiljevića (Policajac) i Bojana Vasovića (BK Novi Sad). BK Novi Sad je osvojio ekipnu titulu, ispred Policajca i Fanatika (Novi Sad).

Mlađi kadet Marko Kasapović (BK Novi Sad) slavio je ispred druga iz kluba Aleksandra Mijatovića i Darka Đierčana (Jednota). BK Novi Sad je bio najbolji ekipno, ispred kragujevačkog Radničkog.

Titulu u hobi sport klasi pripala je  Endre Kalmaru iz Kapriola. Najbolju ekipu imao je Bajk M iz Pirota. U hobi fan klasi slavio je Nenad Živković (Bajk M, Pirot). Pirotski Bajk m imao je najbolji tim.

Info centar malih sportova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *