KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Drugi uzastopni trijumf Džimija Andersena

Tradicionalno međunarodno takmičenje u visinskim skokovima u vodu održano je i ove godine na otvorenim bazenima u Kragujevcu. Drugu godinu zaredom epitet najboljeg takmičara poneo je Danac Džimi Andersen, koji je trijumfovao ispred Slovenca Aleša Karničnika i Laure Rouz iz Sjedinjenih Američkih Država.

Foto: Nebojša Kovač (Sportsko privredno društvo Radnički)

I pored nepovoljnih vremenskih uslova, gledaoci na gradskim bazenima u Kragujevcu imali su jedinstvenu priliku da uživaju u akrobatskim skokovima hrabrih takmičara od kojih zastaje dah. Skakalo se po tri skoka u tri serije sa tornja visine 15 metara.

Na ovogodišnjem, četrnaestom po redu takmičenju u visnskim skokovima u vodu, pod nazivom „Kragujevac 2019“, nadmetalo se ukupno dvadeset skakača iz šest država.

Usled jakog nevremena koje je pogodilo Kragujevac u subotu popodne, takmičenje je moralo da bude prekinuto posle druge serije skokova.

Odlukom žirija za najboljeg skakača proglašen je Danac Džimi Andersen, kome je ovo drugi uzastopni trijumf u srcu Šumadije. Drugo mesto pripalo je Slovencu Ališu Karničniku, a treće jednoj hrabroj dami, Lauri Rouz iz Sjedinjenih Američkih Država.

Ovogodišnje takmičenje u visinskim skokovima u vodu organizovalo je Sportsko privredno društvo Radnički, u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!