Radnički debituje na evropskoj sceni

U petak i subotu na parketu dvorane “Jezero“, odigraće se dvomeč 3.kola Challenge Cup-a između rukometaša Radničkog i portugalske Brage. Oba meča zakazana su za 19h a cena ulaznice iznosi 100 dinara. Biće to premijerni nastup naših rukometaša na evropskoj sceni. U nadi, da će pružiti dobre partije i izboriti plasman u narednu rundu ovog takmičenja, trener rukometaša iz grada sa Lepenice Slobodan Jokanović je rekao:

– Posle dve pobede u prvenstvu, protiv Vojvodine Železničar u Novom Sadu i Smedereva u Kragujevcu, igrači su motivisani da se suprotstave izuzetno jakom rivalu i pokušaju da izbore plasman u četvrto kolo. Ekipa Brаge imа znаtno veće iskustvo u igrаnju u međunаrodnim tаkmičenjimа i utаkmicаmа u Krаgujevcu upisаće osаmаnаestu sezonu u Evropi. Trenutno, ovа ekipа je vodećа u Portugаlu posle 11 odigrаnih utаkmicа i u svom sаstаvu imа bivše i potencijаlne seniorske reprezentаtivce, odnosno, juniore koji su nа Evropskom prvenstvu osvojili srebrnu medаlju.

Rukometaši Brage sezone 2003/2004 su bili finalisti ovog takmičenja u kojem su poraženi od Wacker Thun-a, a 1993-94 igrali su finale lige Šampiona gde ih je porazila TEKA Santander. Prošle sezone Braga je zauzela četvrto mesto u prvenstvu Portugala a ispala je u osmini finala Čelendž kupa od VfL Gummersbach-a. Pretprošle sezone Braga je bila pobednik kupa svoje zemlje.