KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dominacija Čika Matinih strelaca na seniorskom prvenstvu Srbije

Seniorsko prvenstvo Srbije malokalibarskim oružjem, koje je minulog vikenda održano u Novom Sadu, proteklo je u apsolutnoj dominaciji Čika Matinih strelaca, koji su osvojili četiri titule u pojedinačnoj i dve u ekipnoj konkurenciji puškom.

Foto: Streljački savez Srbije

Pojedinačno najuspešnija bila je Teodora Vukojević, koja se dva puta pela na najviši stepenik pobedničkog podijuma. Reprezentativka Srbije, koja još uvek ima juniorski staž, prvog dana prvenstva je odnela trijumf u trostavu, dok je dan kasnije bila bez premca u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava.

Titulama su se okitili i Teodorini znatno stariji klupski drugovi, Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić. Stefanović je uspešno odbranio titulu seniorskog prvaka države u trostavu, dok je veteran Pletikosić bio ubedljiv u gađanju MK puškom iz ležećeg stava, gde je trijumfovao ispred svojh mlađih klupskih kolega, Marka Ivanovića kome je pripalo srebro i Stevana Jovanovića koji se okitio bronzanom medaljom.

Dobri rezultati u pojedinačnoj konkurenciji doprineli su ekipnim titulama Čika Mate u obe discipline puškom kod seniora. U ekipnom plasmanu seniorki, kragujevački klub je zauzeo drugo mesto u disciplini MK puška ležeći stav, odnosno treće u trostavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *