KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dimitrijevićev peti pohod na evropsku medalju

Još desetak dana ostalo je do početka Evropskog prvenstva u rvanju (28. mart – 3. april), čiji će domaćin ove godine biti Budimpešta. U grupi srpskih reprezentativaca koji će krajem meseca krenuti put mađarske prestonice nalazi se i najuspešniji kragujevački rvač današnjice Perica Dimitrijević, kome će ovo biti peto učešće na prvenstvima Starog kontinenta.

Dimitrijević i njegovi reprezentativni saborci su sa pripremama za Evropsko prvenstvo krenuli još početkom godine. Posle odrađenog bazičnog dela priprema u bugarskom Tetevenu, najbolji srpski rvači ponovo su se okupili u Zrenjaninu, koji će im biti završna baza sve do polaska za Budimpeštu.

Za 36-godišnjeg Dimitrijevića, koji će nastupiti u kategoriji rvača do 63 kilograma grčko-rimsko stilom rvanja, u kojoj već godinama nema pravog protivnika u Srbiji, ovo je idealna prilika da kruniše svoju dve decenije dugu profesionalnu karijeru osvajanjem medalje na jednom ovako velikom međunarodnom takmičenju.

– Od početka januara predano radim na tempiranju forme za ovo prvenstvo. Osećam se spremnim i verujem u dobar plasman. Za 1. april je zakazano merenje, a onda kreće ono glavno. Daću svoj maksimum da obradujem naciju i moje Kragujevčane – istakao je Dimitrijević u kratkoj izjavi za naš portal.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!