KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dimitrijević zaustavljen u osmini finala Evropskog prvenstva

Kragujevački rvač i državni reprezentativac Perica Dimitrijević nije uspeo da se plasira u završnu borbu za medalje na Evropskom prvenstvu u Varšavi. Član kragujevačkog Radničkog i šampion Srbije u grčko-rimskom stilu rvanja do 63 kilograma okončao je takmičenje u osmini finala, gde ga je porazio nemački predstavnik Andrej Ginc.

Dimitrijević je dobro započeo meč, ali je onda zaradio dve javne opomene, koje su borbu okrenule u korist nemačkog takmičara.

Dobro sam počeo, vodio sam u prvoj rundi sa 3:0, ali su mi onda sudije, koje su očigledno bile naklonjenije mom protivniku, dale dve javne opomene, tako da sam na kraju izgubio sa 3:5. Nažalost, budući da je Nemac Ginc, koji me je pobedio, u četvrtfinalu eliminisan od takmičara iz Gruzije, samim tim sam ostao bez šanse da se kroz repasaž borim za bronaznu medalju. Šta je, tu je, ovo je svakako jedno dragoceno iskustvo koje će mi pomoći prilikom priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo u oktobru – preneo je svoje utiske sa ovog takmičenja Perica Dimitrijević.

Od srpskih rvača koji su do sada imali priliku da izađu na strunjaču, najveću uspeh napravio je Zurabi Datunašvili, koji je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji takmičara do 87 kilograma. Njegovim stopama mogao bi da krene i Mate Nemeš, koji se plasirao u finale kod takmičara do 67 kilograma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.