KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dimitrijević i Spasić na EP u Dortmundu

Perica Dimitrijević

U periodu od 1. do 4. aprila u nemačkom Dortmundu održaće se Evropsko prvenstvo u rvanju grčko-rimskim stilom. Selektor Milorad Dokmanac je poverenje ukazao sedmorici rvača koji će predstavljati našu zemlju, od kojih su dvojica članovi kragujevačkog Radničkog, jedinog kluba sa tim brojem takmičara u nacionalnom sastavu.

U najlakšoj težinskoj kategoriji do 55 kilograma za mesto se izborio povratnik na strunjaču Perica Dimitrijević, kome će ovo biti najznačajniji nastup u dosadašnjem delu karijere. Drugi takmičar Radničkog Miloš Spasić će našu zemlju predstavljati u najtežoj kategoriji do 120 kilograma. On iza sebe ima nastup na Svetskom prvenstvu u Moskvi prošle godine, tako da mu to iskustvo može biti od velike koristi u Nemačkoj. Veliko priznanje kragujevačkom klubu odato je i time što je sportski direktor Zoran Sinđić određen za vođu delegacije. On smatra da će predstojeći nastupi Dimitrijevića i Spasića predstavljati veliki uspeh za Radnički.

Na takmičenju najboljih rvača na „starom kontinetu“ učestvovaće preko 40 nacionalnih selekcija, a svaka od njih moći će da ima po jednog predstavnika u svakoj od sedam težinskih kategorija. Ono što je poznato jeste da će kragujevački takmičari na borilišta izaći u subotu, a sa kim će se sastati zavisiće od sutrašnjeg žreba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.