KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Despotović novi trener Šumadije 1903

Jesenji prvak u Zoni “Morava“ iznenada ostao је bez kormilara i pripreme za prolećni deo počeo je bez trenera Gorana Ćurčića, koji se vratio u Fudbalsku školu Radničkog 1923. Uprava je preduzela mere da se obezbedi zamena i od danas ili eventualno sutra ekipu Šumadije 1903 vodiće Radojica Despotović, nekadašnji igrač Radničkog i još nekoliko klubova.

Despotović je bio pomoćni trener u Radničkom u vreme kada je šef stručnog štaba bio Raca Jovanović. Vodio je i Bana iz Raške, a trenirao je i neke kragujevačke nižerazredne klubove. U prelaznom roku, koji je završen, zonaš sa Bubnja ostao je bez četvorice igrača, ali ne odustaje od plasmana u viši rang, jer je registrovao petoricu novih fudbalera, koji će ih zameniti.

Zonaš sa Bubnja ima težak zadatak u nastavku prvenstva. Treba da sačuva prvo mesto, koje je preuzeo u poslednjem kolu prvog dela prvenstva. Odlazak trenera i igrača primorao je upravu da brzo reaguje. U dogovoru sa predstavnicima Skupštine grada Kragujevca, nađena su, kako se procenjuje, zadovoljavajuća rešenja. Za trenera seniorske ekipe imenovan je, Despotović, koji je već stekao određena iskustva.

– Pored odlaska trenera Ćurčića u zimskom prelaznom roku, koji je upavo završen, ostali smo i bez nekih ključnih igrača. To su: golman Nastić, bek Beloica, napadač Kostadinović i igrač sredine trena Stojanović. Štoper Mimović je, takođe, najavio odlazak za Švedsku, na rad kod roditelja, pa ukoliko dobije radnu dozvolu možemo ostati i bez njega, što bi bio veliki gubitak za našu ekipu – kaže Miroslav Katanić, sekretar najstarijeg kragujevačkog kluba.

Ovakav ishod prelaznog roka primorao je Upravu da obezbedi zamene za igrače koji su napustili klub. U poslednjem trenutku obezbeđen je golman, Nikola Milovanović, koji je došao iz srpskoligaša Partizana iz Bumbarevog Brda. Pristupnicu je potpisao i Bojan Vranić, ali on čeka paipre sa Islanda, gde je igrao prethodne sezone. On je branio u Radničkom, ima iskustva i od njega se očekuje da bude značajno pojačanje.
Iz Svilajnca je došao vezista Lazar Stanojević. Iz kragujevačkog Radničkog 1923 na Bubanj su se preselili omladinac Marko Nikolić i Miloš Marinkov.

Da li je Šumadija 1903 uspela da se stabilizuje posle ovih, može se reći, najvećih kadrovskih promena u prethodnih nekoliko godina ostaje da se proveri kroz kontrolne utakmice. Prva je dogovorena za 15. februar sa Partizanom iz Bumbarevog Brda, ali još nije odlučeno gde će se odigrati ovaj susret, jer oba kluba žele da sačuvaju svoj teren. Planirano je da zonaš sa Bubnja odigra nekoliko kontrolnih utakmica do prvog susreta u prvenstvu 19. marta, kada se Šumadija 1903 u gradskom derbiju 16. kola sastaje sa Pobedom, u Beloševcu.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *