KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dejan Joksimović novi-stari šef struke „crvenih“ sa „Čika Dače“

Radnički 1923 će u nastupajućoj superligaškoj sezoni, koja startuje 9. jula, sa klupe predvoditi Dejan Joksimović, direktor Omladinske škole i trener omladinske selekcije kluba sa „Čika Dače“. Joksimović je već imao priliku da se okuša u ulozi šefa stručnog štaba prvog tima, i to u sezoni 2020/21, kada je sa „crvenima“ osvojio prvo mesto u Prvoj ligi Srbije i izborio plasman u najviši rang takmičenja, Linglong Super ligu Srbije.

Problemi sa licencom sprečili su Joksimovića da prevodi Kragujevčane u superligaškoj konkurenciji prethodne sezone, ali kako je u međuvremenu ta barijera otklonjena, uprava kluba sa „Čika Dače“ odlučila je da jednom od najcenjenijih kragujevačkih trenera ponovo poveri rukovođenje prvim timom, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Da Joksimović nije samo privremeno rešenje za klupu Radničkog 1923, pokazuje i potpisivanje dvogodišnjeg ugovora sa kragujevačkim strategom.

Inače, Dejan Joksimović je dete Radničkog, neko ko je igrački i trenerski stasao u klubu sa “Čika Dače”. Bio je kapiten svih selekcija kragujevačkog kluba, u kome je i završio svoju igračku karijeru.

Nakon što je okačio kopačke o klin, Joksimović se posvetio trenerskom pozivu. Okušao se kao trener svih mlađih selekcija Radničkog, od pionira do omladinaca, a jedno vreme je radio i u Fudbalskom klubu Apolon 4, čiju je kadetsku selekciju uspeo da uvede u najviši rang takmičenja.

Ipak, najzapaženije rezultate Joksimović je beležio sa omladinskom selekcijom kluba sa “Čika Dače”, koju je najpre vratio u najkvalitetniji rang takmičenja, Omladinsku ligu Srbije, da bi je u nedavno okončanoj sezoni doveo do visokog šestog mesta na tabeli, što predstavlja izuzetan uspeh.

Uz Dejana Joksimovića, i kompletan novi stručni štab Radničkog 1923 biće sastavljen od Kragujevčana, a činiće ga nekadašnji šef struke Darko Milisavljević, zatim kondicioni trener Aleksandar Đurić, trener golmana Dušan Janković i analitičar Andreja Varićak.

Novi-stari šef stručnog štaba “crvenih” sutra će na stadionu “Čika Dača” obaviti prvu prozivku igračkog kadra i povesti ekipu u susret novoj superligaškoj sezoni.

M. P.
Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

1 thought on “Dejan Joksimović novi-stari šef struke „crvenih“ sa „Čika Dače“

  1. Unistitelji Kragujevackog fudbala, radnicki,,rupa bez dna,,samo se o njima pise, sve pare iz grada njima idu, drugi klub u gradu ne postoji, propada, zarad bahacenja jednog i samo jednog,, Znate li ko je drugi klub u gradu i u kojoj je ligi, a taj klub jedva prezivljava,,,niko to ne zna, jer osim radnickog niko nije bitan,,,i opstansk u super ligi mu je placen, nema svoje igrace…uzas i sramota ovog VELIKOG GRADA..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.