KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Da Janko dobije životnu utakmicu

Mladi kragujevački košarkaš Janko Tanasijević (25) trenutno igra najvažniju utakmicu u životu. Protivnik mu je opaka bolest, koja mu je dijagnostikovana u decembru 2018. godine.

Do tog trenutka Jankov život se odvijao sasvim normalnim tokom. Studirao je mašinstvo i bavio se njemu najdražim sportom – košarkom. Igrao je u kragujevačkim klubovima, Radničkom 1950 i KKK Radnički, a sa ekipom Univerziteta iz Kragujevca osvojio je bronzanu medalju na Svetskom univerzitetskom prvenstvu u basketu 3X3 u Kini 2016.godine.

Decembra 2018. godine Janku se u potpunosti menja život, kada mu je dijagnostikovan kancer rektuma i veći broj metastaza na jetri. Usledilo je lečenje hemioterapijama i zračenjem u KC Kragujevac i KC Srbije u Beogradu. Do sada je primio 24 ciklusa hemioterapija, imao 43 seanse zračenja i jednu hemoembolizaciju jetre.

U aprilu 2020. godine trebala je biti urađena intervencija X nožem u KC Srbije u Beogradu, ali zbog pogoršanja njegovog stanja i pojava novih metastaze na jetri i limfnim čvorovima, što je dijagnostikovano na PET CT, videlo se da je bolest u progresiji i intervencija X nožem je otkazana.

Njegov ordinirajući onkolog mu je preporučio drugi vid terapije, za uspešnije lečenje, koja daje dosta dobre rezultate, ali se ne sprovodi se nigde u Srbiji. Radi se o regionalnoj hemioterapiji, direktnoj i ciljanoj samo u jetru, koja će pomoći da se metastaze smanje i omoguće intervencije X nožem. Tu terapiju sprovodi Medias klinikum iz Burghausena u Nemačkoj, na čelu sa prof. dr Aignerom.

Potrebno je da se odrade četiri ciklusa te terapije u trajanju po 10 dana. Za tu vrstu terapije, dalje lečenje, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja potrebna su značajna novčana sredstva.

Humanitarna fonadacija „Budi human – Aleksandar Šapić“ pokrenula je akciju prikupljanja finansijskih sredstava za Jankovo dalje lečenje. Svako od nas ima priliku da bude Jankov saigrač u ovoj najbitnijoj životnoj utakmici:

  • Slanjem SMS poruke: Upišimo 822 i pošaljimo SMS na 3030
  • Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human822 i pošaljimo SMS na 455
  • Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069990-84
  • Uplatom na devizni račun: 160600000007000733 (IBAN: RS35160600000007000733; SWIFT/BIC: DBDBRSBG)
  • Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
  • Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *