KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Čika Matini strelci najprecizniji u Novom Sadu

Sezona takmičenja malokalibarskim oružjem u Srbiji otvorena je u Novom Sadu, gde je održano prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Strelac kragujevačkog Čika Mate i državni reprezentativac Milutin Stefanović bio je najuspešniji u trostavu kod seniora, njegov po godinama znatno mlađi klupski kolega Marko Ivanović trijumfovao je u konkurenciji juniora, dok je Teodora Vukojević bila najuspešnija kod juniorki.

S obzirom na prilično loše vremenske uslove, odlučeno je da se ovoga puta ne održe finalna gađanja, već da se konačan plasman utvrdi na osnovu rezultata iz kvalifikacija.

Uprkos velikoj hladnoći, iskusnom Milutinu Stefanoviću nije zadrhtala ruka, pa je tako odneo trijumf u trostavu kod seniora sa 1 176 pogođenih krugova, ostavivši iza sebe klupskog saborca Stevana Pletkosića (1 174) i kolegu iz reprezentacije Milenka Sebića (1 169).

Čika Matini strelci su dominirali i u juniorskoj konkurenciji. Marko Ivanović je sa 1 161 pogođenim krugom trijumfovao u nadmetanju juniora, dok je Teodora Vukojević bila najuspešnija kod juniorki sa 1 174 pogođenih krugova. Takođe, Vukojevićevoj je pripala i srebrna medalja u konkurenciji seniorki, gde je slavila Sanja Vukašinović iz ekipe Novi Sad 1790 sa 1 176 pogođenih krugova.

Drugo kolo Kupa SSS zakazano je već za naredni vikend.

Foto: Streljački savez Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *