KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Čika Matine nade ispunile očekivanja

Sa nedavno završenog juniorskog prvenstva države malokalibarskim oružjem u Novom Sadu strelci kragujevačkog Čika Mate vraćaju se sa dve osvojene titule. Teodora Vukojević bila je najuspešnija u trostavu, čime je objedinila titule seniorske i juniorske prvakinje države u ovoj disciplini, dok je Marko Ivanović trijumfovao u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava.

Vukojevićeva je opravdala epitet favorita u trostavu kod juniorki sa pobedničkim rezultatom od 459,7 pogođenih krugova. Mlada uzdanica Čika Mate je pre samo mesec dana osvojila titulu seniorske prvakinje Srbije u ovoj diciplini, dok je na Kupu Srbije, koji je održan prošlog vikenda takođe u Novom Sadu, bila najuspešnija u konkurenciji juniorki i drugoplasirana kod seniorki.

Pored trostava u kome je potvrdila svoju dominaciju na domaćoj sceni, Teodora je uzela učešće i u nadmetanju juniorki malikalibarskom puškom iz ležećeg stava, gde je uspela da se domogne bronzanog odličja.

Odličnim nastupom na ovom šampionatu može se podičiti i Teodorin klupski kolega Marko Ivanović, koji je „upucao“ zlato u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava i srebro u trostavu.

Takođe, Čika Mati je pripalo i ekipno srebro u trostavu kod juniorki.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *