KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Čika Matin tandem bez premca na seniorskom prvenstvu države

Strelci kragujevačkog Čika Mate, Milutin Stefanović i Teodora Vukojević, obeležili su proteklo seniorsko prvenstvo Srbije u Nišu. I dok je Vukojevićeva bila najuspešnija u nadmetanju seniorki puškom, Stefanović je potvrdio svoj primat u konkurenciji seniora, dok su zajedno u tandemu trijumfovali u takmičenju miks parova.

Foto: Streljački savez Srbije

Teodora je sa 252,6 pogođenih krugova zauzela prvo mesto u nadmetanju seniorki puškom ispred Anje Spasojević iz beogradskog Partizana (251,2) i njene klupske koleginice Andree Arsović (228,8). Ovo je četvrta uzastopna zlatna medalja za mladu Kragujevčanku nakon duplog trijumfa u Kupu Srbije i odbranjene titule juniorske prvakinje države.

Milutin Stefanović je takođe uspeo da objedini titule u prvenstvu i Kupu Srbije. Njegov rezultat od 250,0 pogođenih krugova bio je najuspešniji u nadmetanju seniora puškom. Drugoplasirani Dejan Pešić je „upucao“ 248,6 krugova, dok je treće mesto zauzeo Stefanovićev klupski kolega Stevan Jovanović sa 227,3 pogođenih krugova.

Stefanović i Vukojevićeva su se drugi put nakon Svetskog kupa u Kairu oprobali u takmičenju mikseva vazdušnom puškom, gde su prigrabili zlatnu medalju, savladavši u finalu Mariju Kolarević i Petra Erdeija iz Novog Sada 1790.

Takođe, Čika Mati je pripala i ekipna titula u nadmetanju seniora puškom, čime su kragujevački strelci na najbolji mogući način okončali svoje učešće na ovom prvenstvu i napravili odličnu uvertiru za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu u norveškom Hamaru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!