Čika Mati obe ekipne titule puškom na seniorskom prvenstvu države u Nišu

U Nišu se ovog vikenda održava seniorsko prvenstvo države standardnim vazdušnim oružjem. Očekivano, kragujevačkom Čika Mati pripale su ekipne titule u konkurenciji seniora i seniorki puškom, dok su se pojedinačnim priznanjima okitili Teodora Vukojević i Stevan Jovanović.

Vukojevićeva je u dramatičnom finalu seniorki „za dlaku“ ostala bez zlatne medalje, koja je otišla u ruke Aleksandre Havran, članice Jedinstva iz Stare Pazove. Treće mesto je zauzela Andrea Arsović iz beogradskog Partizana.

Stevanu Jovanoviću pripala je bronzana medalju u nadmetanju seniora, gde je slavio Milenko Sebić (Novi Sad 1790), ispred Dejana Pešića (Pančevo 1813). Osvajač Kupa Srbije i državni rekorder Milutin Stefanović zauzeo je peto mesto u finalu.

U ekipnoj konkurenciji, Čika Mata nije imao premca. Posebno je impozantan bio rezultat u ekipnoj konkurenciji seniorki, gde je kragujevački klub uspeo da nadmaši aktuelni državni rekord, u vlasništvu reprezentacije Srbije.

Treba napomenuti da su u pauzi današnjeg takmičenja dodeljena priznanja najuspešnijim strelcima Srbije puškom u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji za 2020. godinu.

Strelcu kragujevačkog Čika Mate Milutinu Stefanoviću dodeljeno je priznanje za najuspešnijeg seniora, a njegovom kolegi Marku Ivanoviću za najboljeg strelca u juniorskoj konurenciji.

Priznanja su dobili još i Andrea Arsović iz beogradskog Partizana (najbolja seniorka) i Marija Kolarević, članica Novog Sada 1790 (najbolja juniorka).

Foto: Streljački savez Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *