Brutalan napad na igrače Sušice u Valjevu

Povodom napada na igrače, stručni štab i upravu Fudbalskog kluba Sušica u Valjevu, ljudi iz kragujevačkog srpskoligaša izdali su saopštenje koje prenosimo u celini:

Savršen dan, kao stvoren za još savršeniji fudbal, pozitivnu atmosferu, a pre svega fer-plej, koji je već od 4. minuta utakmice izostao, s obzirom da je domaći igrač jakim i nesportskim startom nad igračem FK ,,Sušica“ zaradio crveni karton.

Od tog minuta domaća publika se pretvara u huligane, koji ne prestaju sa uvredama i pretnjama, a redara nigde na terenu. Pitamo se da li su redari izostali samo za ovu utakmicu, ili pak, to predstavlja stil igre FK ,,Budućnost“ da zastrašivanjem dođu do nekoliko bodova?

Utakmica se završila pobedom domaćina, ali je gnev Valjevčana sve više je tinjao i dostigao svoj vrhunac kada su izvršili organizovan i kolektivan napad na igrače FK ,,Sušica“, i to tako što su upali u svlačionicu, gađali ih biciklama i flašama. Napominjemo da bi ovaj incident bio sprečen da je FK ,,Budućnost“ postupao po pravilima Srpske lige i obezbedio prisustvo redara koji bi štitili gostujuće igrače.

Huligani su svoj napad dalje usmerili na trenera FK ,,Sušica“ i upravu, kojima su pored uvreda, bile upućivane i flaše. Fudbaleri FK ,,Sušica“ su zaštitu očekivali ne samo od redara, već i od svojih kolega iz protivničnog tima, ali to je bila još jedna stvar koja je izostala sa današnje utakmice jer je jedan od igrača domaćeg kluba udario najboljeg golgetera FK ,,Sušica“ – Nenada Đurđevića. Dakle, umesto da sportski i domaćinski ,,smire strasti“ igrači FK ,,Budućnost“ stupaju na čelo pobesnele rulje.

Napominjemo da nije bilo nimalo lako igrati pred primitivnom, pobesnelom i nasilničkom publikom, nad kojom niko nema kontrolu. Posebno ističemo činjenicu da je i naš klub imao razloga za nezadovoljstvo jer je pri rezultatu 0:0 poništen čist gol FK ,,Sušica“, ali smo pokazali da u srcu Šumadije, našem Kragujevcu, ne vladaju primitivizam i huliganstvo.

Smatramo da se ovakvo divljačko ponašanje treba najstrože sankcionisati od strane nadležnih organa i Fudbalskog saveza Srbije, koji mora nastojati da sve bude po protokolu i standardima ove ugledne lige i da se jasno svima stavi do znanja da u Srpskoj ligi nema mesta huliganima.

FK ,,Sušica“ će preduzeti sve zakonske mere u vidu primedbi i žalbi kako na suđenje, tako i na celokupni incident, a sve u cilju sprovođenja kaznenih mera na što efikasniji i pravičniji način.

Stevan Vidić, predsednik FK „Sušica“

6 thoughts on “Brutalan napad na igrače Sušice u Valjevu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *