BK Ravens KG na 1.“Hungarian International Junior Championships 2011“

Učešćem na Internacionalnom juniorskom turniru u Pečuju (Mađarska) koji je održan u periodu od 17. do 20. marta, započeta je međunarodna takmičarska sezona dvoje istaknutih juniora BK RAVENS KG u kategoriji do 19 godina starosti, Nine Starčević i Filipa Stojiljkovića.

Pored njih, pod zastavom Srbije na ovom takmičenju su nastupali: Ilija Pavlović, Miodrag Kaličanin, Borko Petrović, Dragoslav Petrović, Petar Radojević i Milica Simić.

U konkurenciji više od 100 igrača iz preko 25 svetskih država, naši predstavnici su pružili dostojan otpor u izuzetno teškim mečevima sa daleko iskusnijim protivnicima. Za mlade igrače iz Kragujevca kojima je ovo prvi nastup na međunarodnoj sceni igrača do 19 godina starosti, ovaj turnir je poslužio za sticanje neophodnog međunarodnog iskustva i osvajanje bodova na evropskoj i svetskoj rang listi.

Interesantan podatak je da je kompletan turnir prenošen direktno preko interneta na zvaničnom sajtu Mađarske federacije, a sala u kojoj je turnir održan poseduje neverovatne tehničke potencijale na kojima bi pozavideli i mnogi teniski turniri.

Uz to o porastu interesovanja za badminton, govori i veliki porast posetama sajta BASS i BK RAVENS KG u periodu dok je ovaj turnir trajao, sa očitom željom igrača i ljubitelja badmintona u Srbiji, da uživo prate rezultate i navijaju za takmičare iz Srbije.

Ostvareni rezultati:
MS Filip Stojiljković – Matej Hlinican (SLO) 0-2 (10:21, 14:21)
WS Nina Starčević – Martina Skorup (CRO) 0-2 (16:21, 9:21)
MD Filip Stojiljković/Markus Gonitzer (Aus) – Petrović D./Pavlović I. 1-2 (15:21, 21:12, 17:21)
XD F.Stojiljković/N.Starčević – Alejandro Toro/Blanca Ibeas(ESP) 0-2 (8:21, 14:21)

Narednog vikenda juniore BK RAVENS KG očekuje turnir za igrače do 17 godina u Kovinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *