BK Radnički obeležio 75 godina postojanja

iggyu5a0-copyPrigodnim kulturno-umetničkim programom i izložbom trofeja u prostorijama Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“, Bokserski klub Radnički proslavio je svoj 75. rođendan.

Posetioci su tom prilikom mogli da se upoznaju sa slavnom istorijom kluba i svim trofejima koje je osvojio, fotografijama koje svedoče o nekom lepšem vremenu za ovaj sport u Kragujevcu, ali i da se još jednom prisete svih onih kragujevačkih bokserskih legendi, koje su obeležile jednu veliku i uspešnu epohu kada je u pitanju ova plemenita veština. Dragoslav Jakovljević, Mirko Puzović, Slaviša Popović, Steva Ljubomirović, Nikola Marković, Milivoje Labudović, Nenad Matejić, Zoran Didanović, Ljubomir Marjanović i mnogi drugi, samo su neka od slavnih imena koja je iznedrio šestostruki ekipni prvak države. Naravno, ne treba zanemariti ni trenerske legende, počev od rodonačelnika bokserskog sporta u Kragujevcu Aleksandra Jovanovića, zatim Đovanija Abrucija, Borisa Dugeca, Slavka Sorgića

Nažalost, najtrofejniji klub u istoriji SD Radnički je poslednjih godina potpuno marginalizovan, ali u klubu rade sve što je u njihovoj moći da popularizuju ovaj sport i stvore neke nove šampione i legende. U skladu sa tim, uskoro će krenuti i škola boksa kojom će rukovoditi Milivoje Labudović, jedan od najtrofejnijih boksera Radničkog.

Inače, u kulturno-umetničkom delu programa nastupili su poznati kragujevački glumac Mirko Babić i legendarni trener Radničkog Slavko Sorgić, koji se publici predstavio u jednoj totalno drugačijoj ulozi – kao pesnik.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *