Biciklisti Radničkog na trci „Kroz Srbiju“

U utorak startuje 53. trka „Kroz Srbiju“, najstarija biciklistička manifestacija u Srbiji, koja će trajati od 11. do 16. juna i na kojoj će učestvovati 25 ekipa, uključujući i kragujevački Radnički, ali i reprezentacija Srbije, za koju će voziti najbolji srpski MTB biciklista Dejan Marić.

Start trke biće u Nišu i planirano je da takmičari pređu stazu dugu 840 kilometara u šest etapa, do cilja u Beogradu. Trka se, inače, vozi pod sloganom „Putevima rimskih careva“, povodom proslave 1 700 godina od donošenja Milanskog edikta i planirano je da trasa trke prođe kroz nekoliko važnih arheoloških lokaliteta u Srbiji.

Učešće na ovoj najvećoj biciklističkoj manifestaciji u Srbiji uzele su ekipe iz raznih krajeva sveta, od Argentine do Japana.

Među učesnicima naći će se i tim Radničkog, koji će predstavljati Esad Hasanović, Nebojša Jovanović, Goran Šmelcerović i Oto Jovanović, a kao gost nastupiće i Nikola Kozomara iz OBK Beograda.

Još jedan član biciklističkog kluba Radnički učestvovaće u ovoj trci, ali će reprezentovati državnu selekciju. U pitanju je naš najbolji planinski biciklista Dejan Marić, koji će biti predvodnik podmlađene selekcije Srbije.

Prošlogodišnji pobednik bio je Nemac Štefan Šumaher iz danske ekipe Kristina Vočis. Ove godine se očekuje se neizvesna borba do samog finiša, obzirom na kvalitet učesnika, a organizatori i biciklisti se nadaju i da će ih vreme poslužiti, čime bi svi uslovi za jednu sjajnu biciklističku predstavu bili ispunjeni.

Trasa trke „Kroz Srbiju“ 2013:

Prva etapa, 11. jun: kružna ulicama Niša (98,7 km).

Druga etapa, 12. jun: Niš – Knjaževac – Zaječar – Gamzigrad – Bor (137).

Treća etapa 13. jun: Bor – Majdanpek – Negotin – Brza Palanka – Kladovo (150 km).

Četvrta etapa, 14. jun: Kladovo – Tekija – Donji Milanovac – Lepenski vir – Golubac – Veliko Gradište – Požarevac (186,2 km).

Peta etapa, 15. jun: Požarevac – Mala Krsna – Smederevo – Grocka – Resnik – Ostružnica – Umka – Obrenovac – Debrc – Sremska Mitrovica (200 km).

Šesta etapa, 16. jun: Sremska Mitrovica – Veliki Radinci – Beočin – Sremski Karlovci – Inđija – Stara Pazova – Nova Pazova – Batajnica – Zemun – Beograd (127,5 km).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *