KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Biciklisti Ciklomanije vozili Petrovaradinskom tvrđavom

Bicklisti kragujevačke Ciklomanije učestvovali su minulog vikenda na drugoj međunarodnoj MTB trci „Petrovaradin Fortress“, koja se vozila na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Pored glavne UCI C1 trke, održan je i Kup Srbije, a na stazi se nadmetalo preko 140 biciklista iz 17 zemalja u 12 različitih kategorija.

Kragujevačku Ciklomaniju predstavljalo je sedam takmičara. Jana Jolović je zauzela deveto mesto u elit konkurenciji, što je sasvim zadovoljavajući rezultat, ako se uzme u obzir da je vozila u društvu dvostruke svetske šampionke i osvajačice bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu Irine Kalentieve i naše olimpijke Jovane Crnogorac, koja je na kraju bila i najbrža na ovoj stazi.

Zoran Živković osvojio je treće mesto u kategoriji mastersa, a odlično su vozili i mlađi poletarci Veljko Slavković i Ksenija Veljković. Veljko je zauzeo drugo, a Ksenija treće mesto.

U trci poletaraca, Viktor Slavković osvojio je četvrto, a Stefan Veljković deseto mesto. Konačno, Marko Praštalo je trku kadeta završio na petoj poziciji.

Naredna trka MTB Kupa Srbije voziće se 15. juna u Pirotu.

Foto: BK Cyclemania

1 thought on “Biciklisti Ciklomanije vozili Petrovaradinskom tvrđavom

  1. Molim Vas samo da jednu stvar ispravite, to su deca Ciklomanije (ne Ciklemanije) i zaista su iz godine u godinu sve bolji. Cestitke i njima injihovom treneru Ziletu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *