Tri titule Kragujevčanima

Anja Velemir i Lazar Milojević su novi juniorski prvaci Srbije u badmintonu u kaegorijama U11 devojčice, odnosno U15 dečaci. I Filip Stojiljković je u kategoriji muških parova U19 trijumfovao igrajući u paru sa kolegom iz reprezentacije – Dragoslavom Petrovićem iz Kruševca.

Proteklog vikenda u Novom Sadu je u organizaciji BK Novi Sad i uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Badminton Saveza Srbije organizovano Juniorsko Prvenstvo Srbije u badmintonu kojim je i spuštena zavesa na sezonu 2009/2010 . Preko 60 najtalentovanijih badminton igrača iz cele Srbije je nastupilo na ovom takmičenju, a u subotu, igrane su konkurencije U11, U13 i U15, a u nedelju kategorije starijih juniora U17 & U19.

Anja Velemir je uspela da veže tri titule na juniorskim turnirima u Srbiji u toku 2010. godine i tako se zasluženo okiti titulom Prvaka Srbije u kategoriji devojčica do 11 godina starosti. Rival u finalu je ponovo bila Lena Janjić iz BK CLEAR (Beograd), a Anja je trijumfovala rezultatom 31:27. Takođe, veliki uspeh i za Milicu Sokolović iz Kragujevca koja se okitila bronzanom medaljom.

Lazar Milojević je uspeo da savlada sve protivnike u kategoriji dečaka do 15 godina starosti i tako se u Kragujevac vrati sa zlatnom medaljom. Još jedna medalja za članove BK RAVENS KG za mladog Veljka Simonovića, bronza zlatnog sjaja, obzirom da mu je to prva medalja u karijeri.

Drugog dana takmičenja standardni reprezentativci Srbije Filip Stojiljković i Nina Starčević su zaslužni što je još medalja doneto u Kragujevac sa ovog prvenstva. naime, njih dvoje su u kategoriji mešovitih parova U19 osvojili srebrnu medalju. Takođe, u pojedinačnim konkurencijama su se okitili bronzanim medaljama, Nina u kategoriji devojaka U19, a FIlip među dečacima do 17 godina. I na kraju, Filip Stojiljković je u kategoriji muških parova U19 trijumfovao igrajući u paru sa kolegom iz reprezentacije – Dragoslavom Petrovićem iz Kruševca.

Izvor: www.rtk.co.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *