Arsenal obeležio klupsku slavu Vidovdan (FOTO)

Klupska slava FK Arsenal obeležena je po tradicionalnim hrišćanskim običajima
Klupska slava FK Arsenal obeležena je po tradicionalnim hrišćanskim običajima

Sečenjem slavskog kolača u prisustvu sportskih prijatelja, predstavnika klubova i  Fudbalskog saveza grada Kragujevca, zonaš iz Palilula obeležio je danas klupsku slavu Vidovdan po tradicionalnim običajima. U svojoj 86-oj godini postojanja, Arsenal je uspeo da sačuva status zonaša i prvi put osvoji fudbalski kup grada Kragujevca.

Secenje slavskog kolacaSečenje slavskog kolača

U restoranu „Doajen“ na stadionu u Palilulama nastavljena je tradicija obeležavanja klupske slave. Prvi kolačar i domaćin slave bio je Dragan Parezanović, sada direktor, „alfa i omega“ kluba koji se nekada takmičio i u Drugoj saveznoj ligi bivše Jugoslavije.

Dragan Parezanovic, direktor ArsenalaDirektor Arsenala Dragan Parezanović

Vidovdan je naša slava koju tradicionalno obeležavamo 15 godina. Ponosan sam što sam bio prvi kolačar i što sam i danas u Arsenalu, koji, poput mnogih drugih klubova u gradu, radi u teškim uslovima. Raduje me što uz klub imamo ljude koji ga vole, jer do sada niko nije bio dva puta kolačar i domaćin slave. Ova sezona je bila teška, ali ne očekujemo da će sledeća biti lakša. Konkurencija je sve jača i u narednoj sezoni pridružuje nam se i kraljevačka Sloga, a tu je i čačanska Sloboda i Tutin, koji juri prvo mesto, kao i mnogi drugi rivali. Naši igrači su pravi amateri i fudbal igraju iz ljubavi. Pokušaćemo da se pojačamo za narednu sezonu i uključimo neke mlade igrače iz naše fudbalske škole, jer je naš cilj da ostanemo zonaši – rekao je za KG Sport Dragan Parezanović.

Domacin slave Radoslav Vulovic i novi kolacar Vidosav ZivanovicDomaćin slave Radoslav Vulović i novi kolačar Vidosav Živanović

Domaćin ovogodišnje slave bio je Radoslav Vulović, iza koga je duga fudbalska karijera, ali interesantno je napomenuti da nikada nije nosio dres Arsenala. Međutim, pošto stanuje u blizini stadiona, zavolo je ovaj klub i to ga je motivisalo da sa svojom porodicom bude domaćin ovogodišnjeg Vidovdana, klupske slave. I novi kolačar je bivši fudbaler Radničkog i Sušice Vidosav Živanović, koji je zavoleo Arsenal i postao sportski prijatelj kluba.

Nisam igrao ovde, ali sam tu uz klub i pomažem koliko mogu. Znam da Arsenal radi u teškim uslovima, ali ima solidan tim koji zaslužuje da igra zonski stepen takmičenja. Za mene i moju porodicu je velika čast da budemo domaćini klupske slave Vidovdana. U narednoj sezoni očekujem da Arsenal ostane u Zoni „Morava“ i postiže još bolje rezultate –  poželeo je Živanović.

Fudbaleri Arsenala sa domacinom slaveFudbaleri Arsenala sa domaćinom slave

Sa grupom igrača koji se nalaze na zasluženom odmoru, obeležavanju klupske slave palilulskog zonaša prisustvovao je i kapiten Srećko Lazović, koji je izneo svoje utiske o ovom tradicionalnom običaju i protekloj sezoni.

Dobro je što se svake godine okupljamo na ovaj dan da tradicionalno obeležimo klupsku slavu i družimo se sa našim sportskim prijateljima. Prvi deo protekle sezone nismo dobro počeli, ali smo se na polusezoni bolje pripremili i ostvarili želje kluba i trenera Željka Buzića. Iako je bila teška sezona, uspeli smo da sačuvamo status zonaša i prvi put osvojimo Kup grada Kragujevca. Bili smo u situaciji da se borimo za opstanak, ali kolo-dva pre kraja uspeli smo da odahnemo, iako ova ekipa ima potencijal za gornji deo tabele. Nadam se da će ekipa ostati na okupu, jer još niko nije zatražio ispisnicu. Sa par pojačanja i dobrim pripremama mislim da možemo ostvariti i bolji plasman, iako nas očekuje jaka konkurencija. Međutim, najvažnije je da nikada više ne dođemo u situaciju da se borimo za opstanak – optimista je kapiten Arsenala Lazović.

Arsenalu je ovo bila druga godina posle povratka u Zoni „Morava“, u kojoj je klupsku slavu po prvi put dočekao i sa osvojenim peharom Fudbalskog saveza grada Kragujevca. U ovom takmičenju na području Zapadne Srbije, kao predstavnik Kragujevca, Arsenal je u polufinalu eliminisan od srpskoligaša Poleta iz Lubića, osvajača kupa „Zapada“

U narednoj sezoni, pored Arsenala i Slavije, u Zoni „Morava“ takmičiće se i Sušica, najuspešnija ekipa Prve gradske lige Kragujevca.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *