KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Anićev skok sezone vredan srebra na Mediteranskim igrama

Nakon Teodore Vukojević, još jedan kragujevački sportista donosi medalju sa Mediteranskih igara u Oranu. Atletičar Radničkog i višestruki prvak Srbije Lazar Anić uspeo je da se domogne srebrne medalje u skoku udalj, i to uz najbolji ovosezonski rezultat – 7.83 metara.

Foto: OKS

Lazar je i pre samog početka takmičenja ubrajan među glavne kandidate za osvajanje mediteranskog zlata. I zaista, najbolji srpski „daljaš“ je skokom od 7.80 metara u trećoj seriji uspeo da izbije na prvo mesto, ali ga je već u narednoj seriji sa te pozicije potisnuo Francuz Lucif Bej skokom od gotovo osam metara – 7.99 m.

Stvari su se dodatno zakomplikovale u poslednjoj seriji, nakon što je Alžirac Triki uspeo da izjednači Lazarev dotadašnji najbolji rezultat od 7.80 metara, ali je usledio fantastičan odgovor od strane letećeg Kragujevčanina, koji je skokom od 7.83 metara osigurao srebro. Bio je to ujedno i najbolji Anićev rezultat u ovoj sezoni, ali je to još uvek daleko od njegovog maksimuma, što je i sam potvrdio u izjavi za sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

Iskren da budem, očekivao sam rezultat preko osam metara, jer sam znao da bi mi jedan takav skok doneo zlato. Malo mi je žao što nisam uspeo da zabeležim takav skok, ali sam generalno zadovoljan osvojenom srebrnom medaljom – istakao je Anić.

Zlatna medalja otišla je u ruke pomenutog Francuza Beja (7.99 m), dok je Alžirac Jaser Triki prigrabio bronzu (7.80 m).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!