KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Anić nedostižan za konkurente

Atletičar kragujevačkog Radničkog Lazar Anić pobednik je takmičenja u skoku udalj na seniorskom prvenstvu države u atletici, koje je proteklog vikenda održano na novom Atletskom stadionu u Kraljevu.

Foto: AK Radnički

Anić se već nakon treće serije, u kojoj je zabeležio skok od 7.74 metara, izdvojio u odnosu na ostale konkurente. Usledio je skok od 7.83 metara u petoj seriji, da bi najbolji rezultat sjajni Kragujevčanin ostvario u poslednjoj, šestoj seriji, kada je skočio 7.91 metara.

Anić je ovim rezultatom obezbedio normu za učešće na Kupu Evrope na Kipru, kao i na predstojećim Balkanskim igrama, uz više nego izgledne šanse da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju.

Lazar Anić nije bio jedini kragujevački atletičar koji je nastupio u ovoj disciplini. Mladi atletičar kragujevačkog Parka Aleksa Ratinac je sa svojim novim ličnim rekordom (7.02 m) zauzeo četvrto mesto, što je veliki uspeh za ovog momka juniorskog uzrasta.

Dobar utisak koji je ostavio u skoku udalj, Ratinac je potvrdio osvajanjem srebrne medalje u troskoku, sa rezultatom 14.32 metara. To nije bila jedina medalja za kragujevački klub u ovoj disciplini, s obzirom da je Aleksin klupski kolega Milan Mladenović sa rezultatom 14.07 metara okončao takmičenje na trećoj poziciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.