KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Anić i Ratinac prvaci države

Atletičar Radničkog Lazar Anić i mlada uzdanica Atletskog kluba Park Aleksa Ratinac okitili su se titulama seniorskog prvaka države na Dvoranskom prvenstvu Srbije u Beogradu.

Anić je opravdao epitet prvog favorita u skoku udalj i skokom od 7.77 metara osvojio svoju jedanaestu titulu prvaka države, pokazavši da se nalazi u odličnoj formi pred nastupajuće izazove na međunarodnoj sceni.

Na drugoj strani, mladi Aleksa Ratinac je osvajanjem zlatne medalje u troskoku, uz novi lični rekord od 14.56 metara, nastavio višegodišnju dominaciju atletičara Parka u ovoj disciplini na seniorskim prvenstvima države. Pored zlata u troskoku, Ratinac je uspeo da se domogne i srebrne medalje u skoku udalj, oborivši pri tom još jedan lični rekord (7.03 m).

Zapažen rezultat na ovom prvenstvu ostvarila je i državna reprezentativka iz redova Radničkog Ljubica Simović, koja je u skoku udalj kod seniorki prigrabila bronzanu medalju sa ličnim rekordom od 6.12 metara. Inače, takmičenje u ovoj disciplini obeležila je neverovatna Ivana Vuleta Španović, koja je fantastičnim skokom od 6.85 metara zabeležila najbolji planetarni rezultat ove sezone.

Među osvajačima medalja našao se još jedan atletičar Radničkog, 20-godišnji Ilija Vukov, kome pripalo bronzano odličje u troskoku. Njegov najbolji skok iznosio je 13.90 metara, što je za sedam santimetara bolji rezultat u odnosu na njegovog klupskog kolegu Predraga Paunovića, koji je završio na četvrtoj poziciji (13.83 m). Peto mesto u ovoj disciplini pripalo je nekadašnjem šampionu države i članu Atletskog kluba Park Milanu Mladenoviću, čiji je najbolji rezultat iznosio 13.64 metara.

Vredan pomena je i nastup petnaestogodišnjeg atletičara Radničkog Nemanje Dimovića, koji je uspeo da se domogne finala u skoku udalj, gde je imao priliku da se nadmeće sa svojim znatno iskusnijim klupskim kolegom i uzorom Lazarom Anićem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!