Aleksić:“Radujem se povratku u Kragujevac“

Vukašin Aleksić je ponovo u dresu Radničkog. Odlični plejmejker već trenira sa ekipom i želi da se što pre uklopi u nov tim Miroslava Nikolića. Sa Čakarevićem, Mijatovićem i Rakićem Aleksić je igrao prošle sezone i neće biti potrebno mnogo vremena da se uklopi u ekipu.
– Poznajem sistem koji  se ovde koristi i mislim da neće biti problema. Ovde ima dosta novih igrača, neke znam, neke ću upoznati. U principu, ono što znam, ono što sam ja pratio, to su sve dobri momci i mislim da neće biti problema da se uklopim. Trebaće neko vreme, ali mnogo kraće, s obzirom da znam gde sam došao, kaže Aleksić.

U Rusiji nije išlo sve kako treba.

– Što se tiče Rusije, nisu se sve stvari odvijale kako sam očekivao i kako su ljudi iz kluba očekivali. U nekom momentu sam dobro razmislio i doneo odluku da je najbolje za mene da promenim sredinu.

Prošlo je par meseci, Kragujevačani te nisu zaboravili.

– Radujem se povratku u Kragujevac, ovde se osećam kao kod kuće.

Aleksić je ugovor potpisao do kraja ove sezone. Još uvek se sa sigurnošću ne može reći kada će Aleksić imati novi debi u dresu Radničkog. Naime, mnogo toga zavisi kada će stići dokumentcija iz Rusije. Ukoliko ona bude u košarkaškom savezu Srbije do četvrtka u podne, igraće u meču sa Krkom u Novom Mestu. U suprotnom, biće u timu za finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji će se u periodu od 9-12.februara održati u Železniku.