Aleksandar Simović podneo ostavku na mesto direktora Radničkog 1923

Direktor Fudbalskog kluba Radnički 1923 Aleksandar Simović iznenada je podneo ostavku na svoju funkciju. On se tom prilikom javnosti obratio saopštenjem, koje u celosti prenosimo:

Foto: FK Radnički 1923

– Ušao sam srcem u sve ovo, pre više od četiri i po godine, bez ikakvog ličnog ili materijalnog interesa. Došao sam u klub u trenutku kada možda niko nije hteo ili smeo da dođe. Izborili smo se sa blokadama, dugovima, kaznama i spasili klub koji je bio pred gašenjem. Borili smo se za svaki dinar, svaki bod, za svakog “Đavola”, svako naše dete…
Davao sam celog sebe, radio, trudio se i gledao na ovaj klub kao na nešto svoje. Dosta toga dobrog smo napravili, postavili klub na zdrave temelje, finansijski ga stabilizovali, tako da je Radnički opet klub za primer u celoj Srbiji, opet su Kragujevčani u stručnom štabu, opet okosnicu prvog tima čine igrači iz Kragujevca. Ojačali smo i omladinsku školu stručnim kadrovima, omasovili je i najzad uspostavili više nego korektnu i obostrano korisnu saradnju sa lokalnim klubovima i školama fudbala. Teška srca, ali čistog obraza, moram da krenem dalje. Neizmerno hvala svim saradnicima, počev od ljudi iz Skupštine grada, zaposlenih u klubu, trenera, prijatelja kluba… Posebna zahvalnost ide mojim momcima, koje sam gledao kao svoje sinove, bio uz njih u dobru i zlu, kao i “Crvenim đavolima”, na bezgraničnoj i bezrezervnoj podršci i poverenju. To je nešto čime se ponosim i već protiv Žarkova biću tu na Jugu. Teško mi je mnogo, imao sam još puno planova, želja i ambicija da naš klub konačno dođe na mesto koje našem gradu, publici i njemu pripada, ali eto… Život, ljudi, nepravde, raznorazni interesi i razočarenja nateraju nas da odustanemo i povučemo se u određenom trenutku. Duboko uveren da će predstojeće proleće biti naše i da ćemo se umešati u borbu za sam vrh tabele, biću i dalje tu da bodrim ekipu, ljude u klubu i pomognem kako god umem i mogu. Nidžo, Dare, Vlado, Bane, Jovane, Boško, Joksime, Lazare, Vido, Vaka i svi ostali… Vaš Sale, do groba.
– kaže se u saopštenju.

Narednih dana biće poznato ko će naslediti Simovića na mestu prvog čoveka kluba sa „Čika Dače“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *