Aleksandar Linta novi kormilar Kragujevčana

Fudbalski klub Radnički 1923 rešio je pitanje novog šefa stručnog štaba. Izbor je pao na Aleksandra Lintu, perspektivnog stručnjaka željnog afirmacije, koji će pokušati da odgovori visokim ambicijama kluba sa “Čika Dače” u nastupajućoj sezoni.

Foto: FK Radnički 1923

Linta je nakon petnaestogodišnjeg igračkog staža na Islandu, odlučio da se vrati u Srbiju i okuša se u trenerskim vodama.

Obavljao je funkciju pomoćnog trenera u Voždovcu i Vojvodini, kao i ljubljanskoj Olimpiji, gde je nakon smene Ilije Stolice preuzeo rukovođenje prvim timom. Bio je to prvi i do sada jedini Lintin samostalni trenerski angažman, koji je i pored solidnih rezultata okončan nakon svega sedam utakmica.

Pre dolaska na “Čika Daču”, Linta je dve godine radio kao pomoćni trener u kazahstanskom Irtišu. Nakon što je klub iz Pavlodara zbog finansijskih problema bio prinuđen da istupi iz Premijer lige Kazahstana, Linta se vratio u Srbiju, gde su ga ubrzo kontaktirali čelnici Radničkog 1923 i ponudili mu upražnjeno mesto na klupi kragujevačkog prvoligaša.

Nema sumnje da je pred 44-godišnjim stručnjakom veliki izazov, s obzirom na reputaciju i ambicije kluba sa “Čika Dače”, ali je on spreman da odgovori visokim očekivanjima navijača i opravda poverenje uprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *