AK Radnički se pojačao za Evropu

Atletski klub Radnički završio je sa svim aktivnostima vezanim za prelazni rok. Iz niškog Železničara došao je bacač koplja Nikola Prvulović, koji je za kragujevački klub nastupio kao pojačanje na ekipnom prvenstvu Srbije, na kome je Radnički postao prvak naše zemlje.

Bacač kladiva Zoran Lončar je došao iz Crvene zvezde. Slobodan Mirić je do sada na 200  i 400 m sa preponama nastupao za jagodinski Vožd, a prethodno, troskokašica Ivana Petrović branila je boje Železničara.

Na dvojnu registraciju u Kupu šampiona, Radnički je angažovao bivšeg evropskog prvaka u bacanju kugle, hrvatskog reprezentativca Marina Premerua, člana zagrebačkog Dinama, dok će član Slavonije iz Osijeka, Ivan Horvat, za kragujevački klub nastupiti u skoku s motkom.

Za najznačajnije međunarodno takmičenje, Radnički će moći da računa i na sjajne srednjeprugaše Nemanju Kojića, Jasmina Ljajića i Mirka Petrovića, dok će na ekipnom prvenstvu Srbije, koje je planirano za 3. avgust najverovatnije u Kragujevcu, za Radnički nastupiti i Amil Tuka, član Zenice, inače, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu na 800 m.

Sa druge strane, iz Radničkog je otišao troskokaš Milan Mladenović, koji je postao član novoformiranog kragujevačkog kluba Park, dok se Aleksandar Ilijevski vratio u Požarevac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti